Om oss

Som intresseförening hyr vi bassängen för vattengymnastik tre ggr per vecka under sommaren. Badets öppetider och priser samt trivselregler är allmänna riktlinjer för Lilla Amundöns bad, och inget vi styr över som intresseförening.

Lilla Amundön är ett säsongsbad  där bassängen är tillgänglig endast sommartid. Området i allmänhet är tillgängligt året runt. På plats sommartid finns personal från Askims simhall. De sköter registrering och köp av nyckelbricka som du får vid uppvisande av intyg från läkare eller sjukgymnast. Personer med synligt handikapp behöver ej intyg.

Avgift: 100:- (Besökare utanför Göteborgs kommun: 350:-)  

Intresseföreningens medlemsavgift är 200kr/år, och medlemskap i intresseföreningen med betald årsavgift är ett villkor för deltagande i vår vattengymnastik.

Plusgiro till Handikappsbadet Lilla Amundöns Intresseförening  är: 188216-6.

HITTA HIT

Innanför grindarna finns ett antal p-platser. Dessutom finns en stor p-plats utanför grindarna vid  sidan av busshållplatsen.

Nyckelbrickan används vid ingången till vänster. Grindarna öppnas då automatiskt.

Man kan ta sig dit med buss 82 från Marklandsgatan till ändhållplatsen Lillövägen.
Tidtabell och hållplatser kan du söka  här.

CAFE

Det finns ett café som har samma öppettider som badet

TRIVSELREGLER

Grillning får endast ske på angivna platser.

Det är djurförbud på anläggningen, men självklart får ledarhundar följa med.

Bassängen är inte djup, så tänk på att inte dyka eller hoppa i poolen.

Badblöjor skall användas i bassängen av dem som behöver det.

Rökning är ej tillåten inom området 

Visa hänsyn till varandra i poolen, i havet och på land .

Mata inte fåglarna!

Vid behov av hjälp – använd larmknappen som finns skyltad nere vid havet.

HISTORIK

Vi är en intresseförening som bildades 2003 för att värna om möjligheterna för personer med olika typer av funktionshinder att bada, simma i poolen samt utöva vattengymnastik. I varmvattenbassängen (ca 34°C) är man under trygga former.

STYRELSEN

Styrelsen har flera olika uppgifter. En stor uppgift är att underlätta för föreningens medlemmar att få tillträde till Lilla Amundön och uppleva badstranden och anpassat havsbad samt vattengymnastik i varmvattenpoolen.

Vid den organiserade vattengymnastiken ansvarar vi för att det alltid finns en instruktör närvarande. En annan av styrelsens angelägenheter är att se till att föreningen når nya medlemmar. Vi samarbetar med Göteborgs kommun: Idrott & Förening.

Lilla Amundön är ett långsiktigt projekt som personer med olika funktionshinder kan använda – oavsett ålder eller ekonomi.